poniedziałek, 13 listopada 2017

Camembert z orzechami i migdałami w miodzie

Dzień dobry :)
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny grillowany camembert z orzechami i miodem.
Taki smakołyk umili Wam ponure, jesienne popołudnia.
Do przygotowania w kilka minut, gdy tylko najdzie ochota na coś dobrego :)

Camembert z orzechami i migdałami w miodzie








Składniki


2 sery camembert

4 łyżki orzechów włoskich

4 łyżki migdałów

1 łyżka rodzynek

1 łyżka miodu

1 łyżka oleju

sok z 1/2 cytryny


Sposób przygotowania


Orzechy i migdały pokroić nożem na drobniejsze kawałki. (W krojeniu pomógł mi nóż firmy Ambition z serii Pure Line). Przełożyć na patelnię. Dodać rodzynki, olej, miód i sok z cytryny. Podgrzewać do czasu, aż wszystkie składniki się połączą i zaczną brązowieć (cały czas mieszając). Sery usmażyć z dwóch stron na patelni grillowej. Przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć ciepłe orzechy i migdały z miodem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
#myAmbition


W sklepie DAJAR na hasło ZŁOTA-JESIEŃ otrzymacie 10% zniżki na produkty Ambition (zniżka obowiązuje do 31.12.2017 r. )

4 komentarze:

  1. Oj, jak lubię.
    A dawno nie robilłam - apetyczne przypomnienie!
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Serdecznie pozdrawiam moją imienniczkę :)

      Usuń
  2. Planowałam na dziś taki, tylko zamiast miodu, żurawina, ale chyba jednak się skuszę na to <3. Nie jest za słodkie?Bo później będą robić deser i nie chcę, żeby słodycz zdominowała...

    OdpowiedzUsuń