czwartek, 29 września 2016

Czekoladki orzechowe

Dzień dobry :)
Pogodę mamy piękną (jak na jesień).
Nastrojona pozytywnymi wibracjami zachęcam do wypróbowania przepisu na cudne czekoladki.
Ricotta i masło orzechowe - udane połączenie :)

Czekoladki orzechowe










Składniki


25 sztuk korpusów czekoladowych do czekoladek (Cukieteria)

250 gram sera ricotta

3 łyżki masła orzechowego

cukier puder do smaku

2 łyżki krokantu orzechowego (Cukieteria)



Sposób przygotowania


Ser ricotta utrzeć mikserem razem z cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe i dobrze razem wymieszać. Masę przełożyć do dekoratora cukierniczego i porcjami wyciskać do czekoladowych korpusów. Na wierzchu posypać krokantem orzechowym. Przechowywać w lodówce.

 Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
 http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

8 komentarzy:

  1. Myślałam, że to babeczki;) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają jak babeczki, jaka zmyłka :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawy przepis. Jako ze posiadam duzo orzechów włoskich zrobię masę orzechową. Przepis wędruje do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł :) mam słabość do masła orzechowego :)

    OdpowiedzUsuń