czwartek, 7 lipca 2016

Bezy

Dzień dobry :)
Upały odpuściły więc Wasza babeczka odpaliła piekarnik.
Bezy :)
Nie potrafię im się oprzeć.
Uwielbiam je i dlatego podrzucam Wam dzisiaj na te cudeńka przepis.

 
Bezy
 
 



 
 
Składniki
 
6 białek
220 gram cukru
szczypta soli
 
 
Sposób przygotowania
 
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, porcjami wsypywać cukier. Mieszać do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Białka mają być sztywne i lśniące. Ubite białka przełożyć do dekoratora cukierniczego. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Przy pomocy dekoratora wyciskać porcję białek na papier. Jeżeli nie mamy dekoratora białka nakładamy łyżką. Bezy suszymy w 110 st C przez 60 - 90 minut. Jeżeli chcemy mieć bezy ciągnące w środku suszymy je 60 minut a jeżeli całkiem suche to 90 minut. 

4 komentarze:

  1. Pozostałe białka sprawdzą się idealnie ; ostatnio po cieście zostały nam białka też robiłam chłopcom

    OdpowiedzUsuń