czwartek, 2 czerwca 2016

Pałeczki nadziewane mielonym

Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj na blogu obiadowo :)
Pałeczki z kurczaka w wersji nadzianej :)
Lubię i to bardzo :)

 
Pałeczki nadziewane mielonym
 



 
Składniki
 
8 pałeczek z kurczaka
0,5 kilograma mięsa mielonego
1 czerstwa bułka
1 jajko
3 ząbki czosnku
1 mała cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżki majeranku
przyprawa do kurczaka
 
 
Sposób przygotowania
 
Pałeczki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć kości ale zostawiając na końcu chrząstkę. Bułkę namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć z jej nadmiaru. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać czosnek, cebulę, bułkę oraz jajko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą mięsną nadziewać pałki z kurczaka. Z zewnątrz obsypać je ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Dobrze zamknąć. Piec 1 godzinę w 180 st C. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 
 
Kurczak podany na talerzu od Porcelany Bogucice .

2 komentarze:

  1. Bardzo lubie tak przygotowane pałeczki

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny sposób na kurczaka, tak jeszcze go nie przygotowywałam.

    OdpowiedzUsuń