środa, 13 stycznia 2016

Tatar wołowy

Mamy karnawał :)
A jak karnawał to imprezki :)
Jeżeli planujecie jakąś to proponuję przygotować tatara.
Sukces gwarantowany :)
Do alkoholu pasuje bardzo :)

Tatar wołowy







Składniki
300 gram polędwicy wołowej
1 mała cebula
2 średnie ogórki kiszone
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki maggi w płynie
2 żółtka
Sposób przygotowania
Polędwicę oczyścić z błonek a następnie zmielić w maszynce od mięsa lub posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Cebulę obrać i razem z ogórkami pokroić w drobną kostkę. Mięso dokładnie wymieszać z oliwą z oliwek i maggi w płynie oraz pieprzem czarnym do smaku. Na talerzu ułożyć dekoracyjnie doprawione mięso, pokrojoną cebulę i ogórki kiszone. Żółtka podać osobno na przykład w kieliszku.

Tatar podany na talerzu od Porcelany Bogucice .

6 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie :) jak ja dawno go nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kusisz, kusisz...a my tatara uwielbiamy:)
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też uwielbiam obiecuję sobie ale jakoś mi niewychodzi.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tatar! Uwielbiam ostatnio też robiłem!

    Zapraszam do siebie! :)

    OdpowiedzUsuń