piątek, 2 października 2015

Leczo paprykowe z kiełbasą

Dzisiaj na bazarku Pani miała bardzo ładną paprykę :)
Tylko kupować :)
Taka ładna, że aż się do mnie uśmiechała :)
No to kupiłam i zrobiłam bardzo smaczne leczo :)

Leczo paprykowe z kiełbasą




Składniki
 
1 kilogram papryki (kolor dowolny)
0,5 kilograma cebuli
1 kilogram pomidorów (najlepiej Lima)
5 kiełbas śląskich
1 koncentrat pomidorowy
sól do smaku
olej do smażenia
 
 
Sposób przygotowania
 
Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasy pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim partiami najpierw paprykę, potem cebulę i na końcu kiełbasę. Usmażone warzywa przełożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory oraz sól do smaku. Wstawić na gaz i pogotować razem 2 minuty. Dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco najlepiej z białym pieczywem.

2 komentarze: