środa, 6 maja 2015

Jajecznica z boczkiem

Jajecznica w moim domu pojawia się zarówno na śniadania jak i na kolacje.
Mój mąż najbardziej lubi ją właśnie w wersji z boczkiem :)
Zapraszam :)

Jajecznica z boczkiem



Składniki
 
8 jajek
20 dag parzonego boczku
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka Jarzynki Bella-Bis
sól Himalajska Bella-Bis do smaku
pieprz do smaku
0,5 łyżeczki cukru
1/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
 
 
Sposób przygotowania
 
Boczek pokroić w kostkę. Następnie wysmażyć go na suchej patelni. Szczypiorek opłukać, pokroić. Jajka wbić do miski. Dodać do nich szczypiorek, cukier, śmietankę, jarzynkę, sól i pieprz. Dobrze razem wymieszać. Mieszaninę jajek wlać na wysmażony boczek. Podczas smażenia jajka cały czas mieszać. Gdy się zetną zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem bezpośrednio po przygotowaniu.

4 komentarze:

  1. Ale bym zjadła, apetycznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna propozycja na śniadnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Na śniadanie idealna mój tata często nam serwuje jest rewelacyjna

    OdpowiedzUsuń