piątek, 13 lutego 2015

Pasiasty deser

Trochę lata w środku zimy :)
A to dzięki firmie IGLOTEX.
Z pysznymi truskawkami postanowiłam przygotować szybki i smaczny deser.
Zapraszam

Pasiasty deser



Składniki
 
450 g mrożonych truskawek IGLOTEX
400 ml jogurtu naturalnego
0,5 szklanki wrzącej wody
2 łyżki żelatyny
1 szklanka cukru pudru
 
 
Sposób przygotowania
 
Żelatynę wymieszać z wrzącą wodą. Tak, aby nie było grudek. Odstawić do ostudzenia. Truskawki rozmrozić a następnie zblendować. Do musu truskawkowego dodać pół szklanki cukru pudru i połowę ostudzonej żelatyny. Dobrze razem wymieszać. Jogurt naturalny wymieszać z resztą cukru pudru i żelatyny. Wymieszać. Do pucharków nakładać na przemian porcję musu truskawkowego i porcję masy jogurtowej. Odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc) do stężenia. Dowolnie udekorować.


9 komentarzy:

  1. Widze , ze blog juz do sezonu letniego sie szykuje :) . Pyszny ten desre zapewne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację Kasiu, prosty rzeczywiście, nawet bardzo, a pyszny musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialny wygląd i smak na pewno też :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie deserki zawsze są super niezależnie od pory roku. Ja robię zazwyczaj z porzeczkami

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam! Proste, świetnie wyglądające i na 100% pyszne. Mamy taką samą formę do robienia dekoracji z czekolady ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepięknie ci wyszło deser bardzo fajny . Owoce mrożone zimą sama używam tej firmy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Już nie mogę doczekać się truskawek, deserek przepyszny:)

    OdpowiedzUsuń