czwartek, 22 stycznia 2015

Owsianka migdałowa

Pożywne śniadanko :)
Lubię ... od czasu do czasu :)
Zapraszam

Owsianka migdałowa


Składniki
 
2 szklanki mleka
3/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych Piątnica
100 g migdałów całych Piątnica
cukier do smaku
szczypta soli
 
 
Sposób przygotowania
 
Migdały sparzyć a następnie obrać ze skórki. Posiekać. Mleko przelać do garneczka. Dodać szczyptę soli i cukier do smaku oraz posiekane migdały. Wymieszać. Podgrzewać. Dodać płatki owsiane. Cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło. Gotować do momentu, aż płatki będą miękkie. Podawać na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu.

9 komentarzy:

  1. Ja zwykle dodaję też owoce :) jakoś tak lepiej mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najlepsze świeże sezonowe :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  2. proszę o adres :) już wysyłam :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie zdrowe śniadanko jest najlepsze, pozywne i zdrowe daje energię na reszte dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste, szybkie, smaczne, najlepsze śniadanie!

    OdpowiedzUsuń