wtorek, 4 marca 2014

Warzywne spaghetti


Dostałam do przetestowania pake makaronów znanej firmy MALMA.
Postanowiłam przygotować takie oto danie.
Makaron MALMA sprawdził się w 100 %. Nie klei się, nie rozgotowuje. Idealny .
Ja osobiście polecam go w 100 %. 
Moja córcia wcina go bez dodatków tak jej smakuje.
Zachęcam do zakupu i odwiedzania strony https://www.facebook.com/MakaronMalma?fref=ts


Składniki


1 op makaronu spaghetti Malma
2 małe cukinie
1 papryka żółta
1 papryka zielona
2 cebule
50 dag pieczarek
2 pomidory
1 puszka groszku konserwowego
1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
olej do smażenia
sól morska Kamis
 bazylia Kamis
 cukier do smaku

Sposób przygotowania


  • Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć, osuszyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinie w pół plasterki cebule w piórka, pomidory w większą kostkę a papryki w słupki. Warzywa po kolei porcjami przesmażyć na oleju.
     
    Wrzucić wszystkie usmażone warzywa i wlać do nich 1 - 1,5 szklanki wody. Przyprawić do smaku. Dodać koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Pogotować razem ok 5 minut. Dodać odsączony groszek konserwowy i dokładnie wymieszać.
     
    Makaron układać porcjami na talerz i polać przygotowanym sosem.
 

3 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś coś podobnego i rodzinie smakowało też

    OdpowiedzUsuń
  2. dobry makaron z pysznym sosikiem :)

    OdpowiedzUsuń