poniedziałek, 10 marca 2014

Kolorowy makaron naleśnikowy

Kolorowy makaron naleśnikowy



Składniki

2 szklanki wody
2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
kolorowe barwniki
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania

Wodę, mąkę, cukier, jajka i sól dać do miski. Wszystkie składniki dobrze wymieszać na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 4 części. Do każdej dodać w osobnych miseczkach różne barwniki spożywcze. Na patelni rozgrzać olej i smażyć porcjami naleśniki. Po usmażeniu każdy naleśnik zwinąć w rulon i pociąć skośnie na 1 cm kawałki. Układać porcjami na talerzu i posypać cukrem pudrem
Makaron naleśnikowy można podawać również z dżemem, konfiturą, polany czekoladą, z owocami i z bitą śmietaną. Jak kto lubi.

4 komentarze: