środa, 12 marca 2014

Ciasto malinowe z wafelkami kakaowymi

Ciasto malinowe z wafelkami kakaowymi


Składniki

0,5 kostki margaryny Kasia

3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mleka
2 szklanki mąki
2 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki dżemu z malin
2 jajka

15 dag wafelków kakaowych

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i mleko zagotować. Ostudzić. Wsypać mąkę z proszkiem, jajka i wymieszać. Na końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto. Połowę ciasta przełożyć do foremki, ułożyć wafelki, przykryć drugą częścią ciasta i piec 40-50 minut (lub to tzw suchego patyczka) w temperaturze 180 st C.

5 komentarzy:

  1. zastanawiam się tylko, jak patyczek przechodzi przez wafelki

    OdpowiedzUsuń
  2. Między jednym a drugim wafelkiem robi się przerwa i wtedy łatwo sprawdzić.

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł z tymi wafelkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Poproszę do porannej kawki kawałeczek..

    OdpowiedzUsuń