poniedziałek, 2 września 2013


 Pizza na toście



Składniki

1 chleb tostowy
30 dag ulubionej wędliny w plasterkach
20 dag startego żółtego sera 
1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 op. ziół prowansalskich
0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania

Koncentrat pomidorowy. oliwę, wodę, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę dokładnie razem wymieszać.
Na blaszce rozłożyć pergamin. Na tym układać warstwami : kromki chleba tostowego, posmarować sosem pomidorowym, na to wędlina.
Wszystko posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku 5 minut w 180 st C. Polewamy ketchupem.

1 komentarz:

  1. Slinka cieknie,a tu juz pora taka ze niebardzo na jedzenie

    OdpowiedzUsuń